Ultimele Știri

Teodor Meleșcanu îi ia locul lui Titus Corlățean. Acesta a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Externe.

Teodor Meleșcanu a depus jurământul de învestitură pentru funcția de ministru de Externe. Traian Băsescu a declarat că această decizie, de a-l numi în funcție pe fostul director al  SIE, a fost luată ca o decizie de urgență, întrucât demisia lui Titus Corlățean a fost târzie și neanunțată.

Actualul președinte a declarat că nu ar fi recurs la această decizie, însă a fost nevoit datorită situației de urgență. La ceremonia de depunere a jurământului au fost prezenţi premierul Victor Ponta, ministrul Teodor Meleşcanu şi consilieri de la Cotroceni. La intrarea în sală, unde avea să aibă loc evenimentul de depunere a jurământului de învestitură, președintele a salutat cordial pe cei prezenți și a dat mâna cu premierul, lucru care  a fost considerat de către cei prezenți, contrar obiceiurilor de până acum.

El a spus că demisia lui Titus Corlăţean de la conducerea MAE a fost târzie şi ar fi trebuit să aibă loc încă din noaptea de după primul tur al alegerilor prezidenţiale, când ar fi trebuit să îşi asume eşecul organizării scrutinului în diaspora. „Înainte de depunerea jurământului, vreau să observ că demisia domnului Corlăţean a intervenit prea târziu. Dânsul trebuia să îşi asume eşecul din data de 2 (noiembrie – n.r.) noaptea”, a spus Băsescu.

Președintele i-a adresat lui Meleșcanu: „Vreau să ştiti că, domnule ministru, nici pe dumneavoastră nu v-aş fi numit, având în vedere întâmplările din ultimul an de mandat al dumneavoastră la SIE, dar o fac datorită urgenţei şi mai ales am rămas cu o declaraţie a dumneavoastră în minte, că dacă aţi fi fost ministru de Externe nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu votul din diaspora”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*