Ultimele Știri

Teodor Meleșcanu: ”Aproximativ 10.000 de oameni ar trebui să voteze, la Paris, fără niciun fel de probleme”

Teodor Meleșcanu a anunțat că în Paris nu ar trebui să se înregistreze niciun fel de problemă în privința accesului la vot, aproximativ 10.000 de români fiind așteptați să își depună votul pentru viitorul președinte al României.

Recent numitul ministru de Externe, fost candidat la prezidențiale, a declarat de curând că situația în diaspora stă de data aceasta mai bine și nu ar trebui să se mai înregistreze probleme. Acesta a făcut o comparație cu anul 1009, cand românii din Paris au votat cu cinci ștampile, într-o singură secție, anul acesta punându-se la dispoziție câte 14 ștampile pentru fiecare secție.

„Dacă în 2009, cu cinci ștampile, au votat la Paris, într-o singură secție, 3.800 de oameni, astăzi, prin măsurile organizatorice care s-au luat – două secții de votare, 14 ștampile – ar trebui să ne ducem undeva pe la 10.000 de oameni fără niciun fel de probleme”, a declarat Teodor Meleșcanu, numit recent în funcția de ministru de Externe.

Cu toate acestea, știrile venite de la românii din diaspora, arată că situația nu este cu mult diferită de primul tur, și se continuă înaintarea greoaie a oamenilor către cabina de vot. Parisul este și el unul dintre orașele unde situația este la fel de dificilă, iar cozile se așează pe o distanță foarte mare, românii având parte de ore în șir de stat la coadă.

10805513_1573335416219878_1047853943_n

De asemenea, acesta i-a sfătuit pe cei care sunt descurajați de cozile interminabile din fața secțiilor de votare, să meargă în Nancy, unde acesta spune că nu există dificultăți: „Aș vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simți descurajați de numărul mare de oameni care stau la coadă să încerce să voteze și la alte secții. Cea mai apropiată secție este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă. Cei care doresc cu adevărat să voteze și pot să facă acest sacrificiu pot să se ducă acolo, mai ales că este un oraș superb”, a adăugat Teodor Meleșcanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*