Ultimele Știri

Teodor Mărieș: Coldea, Nițu și Vasilache au aranjat clasarea dosarului Revoluției

maries

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a precizat următoarele la aflarea veștii că dosarul Revoluției a fost clasat: „primul lucru pe care îl fac – zâmbesc.”

„Nu pot decât să zâmbesc, e un zâmbet trist. Nu pot să cred că au avut capacitatea intelectuală să închidă dosarul Revoluției. Cu certitudine, asociația 21 Decembrie va ataca decizia la Înalta Curte și este o umilință”, a spus Mărieș.

„E o umilință, criminalii de la mineriadă sunt aceiași de la Revoluție”, a spus Măries.

Mărieș l-a acuzat pe prim adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, că este unul din cei care au decis clasarea dosarului. Generalul maior, Ion Vasilache, a fost acuzat public de organizațiile de luptători din decembrie 1989 că a îngropat dosarele Revolutiei. Fapt care, de altfel, a și dus la condamnarea statului român de către CEDO. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a recunoscut că a tras în civili la Revoluție, mai mult acest a primit și niște beneficii în urma primirii unui certificat de revoluționar. Niţu a primit, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar.

Generalul Ion Vasilache

Generalul Ion Vasilache

„Autorii documentelui de azi sunt Ion Vasilache, Nițu Tiberiu Flaviu, ajutați de domnul Coldea. Nu se putea închide acest dosar fără cele trei persoane. Dacă greșesc, domnul Coldea să iasă public și să spună <Mărieș, dezinformați!>.

Florian Coldea

Florian Coldea

Eu nu am fost informatorul lor și sunt mai puțin informat, e adevărat. Să iasă domnul Coldea public și să spună dacă SRI împreună cu domnul Vasilache și domnul Nițu care nu e departe de această instituție a săvârșit o nouă crimă împotriva celor pe care îi am în spatele meu, i-au omorât a doua oară, colegii care au căzut în ziua de 21 decembrie”, a precizat Mărieș.

Tiberiu Nițu

Tiberiu Nițu

Conform surselor citate, decizia a fost luată de procurorii militari Marian Tudor, Codruț Mihalache și Claudiu Culea.

Printre motivele de închidere a dosarului Revoluției se află: s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale, există autoritate de lucru judecat, faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, a intervenit amnistia.

Ordonanța de clasare poate fi contestată la procurorul șef al Parchetului Militar și apoi la instanță.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*