Ultimele Știri

Temperaturi în creștere în toată țara și precipitații. Cum va arăta vremea în următoarele 3 zile

vremea

Astăzi vremea se îndreapta și doar în jumătatea nordică a țării vor mai fi ceva fulguieli. Maximele termice se vor situa între minus 2 și 8 grade.

Dobrogea și Baraganul: Aici norii se mai împrăștie și se arată și soarele pentru scurte momente. Vântul va avea unele intensificări pe litoral, însă nu mai vorbim despre viteze mari. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge la 6 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei nu mai sunt semne de precipitații; vântul se domolește și e posibil să zărim soarele. Se încălzește față de ziua trecută și vom avea maxime de 3-4 grade.

În jumătatea nordică Moldovei ar putea să ninga slab, trecător, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperaturile, peste cele înregistrate ieri, ajung la 4 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi cam înnorat și e posibil să cadă câțiva fulgi, din loc în loc. În regimul termic nu prea sunt schimbări față de ieri: la prânz termometrele vor indica zero grade.

În vestul țării găsim vreme destul de bună, cu înnorări, un pic de soare și temperaturi în creștere ușoară. Vom avea maxime de până la 2-3 grade, iar după lăsarea nopții va cădea lapoviță și ar putea să se formeze polei.

În centrul României precipitațiile apar cu totul izolat și vor fi ninsori slabe. Soarele se va arăta pentru scurte momente, iar vântul va sufla cu putere la munte, la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada depusă. Temperaturile vor depăși ușor zero grade.

În sud-vestul țării nu sunt anunțate precipitații. Vor fi destul de mulți nori, dar sunt șanse să zărim și soarele. Temperaturile, mai ridicate decît în mod obișnuit la această dată, vor ajunge la 7, poate 8 grade.

În ținuturile sudice vremea se îmbunează și temperaturile cresc. Se vor înregistra până la 7 grade în regiunile deluroase, iar după lăsarea nopții, în zonele joase ar putea să apară ceața.

În București norii se risipesc și se încălzește ușor. Vom avea o zi plăcută, cu vânt destul de cuminte și o maximă de 5 grade. Noapte va fi mai rece decât ultima, cu o minimă în jur de minus 7 grade.

La munte înnorările persistă și mai vin câteva ninsori din loc în loc. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste, unde trecător va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada depusă.Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

Cum va fi vremea în următoarele 3 zile

În București astăzi vremea se îndreapta. Se arată soarele și temperatura crește usor. La prânz termometrele vor indica în jur de 5 grade.

Mâine așteptăm vreme bună, însă dimineața și din nou după lăsarea nopții vom avea ceață. Vântul abia va adia, iar maxima va fi de 4 grade Celsius.

Duminică se anunță atmosfera cam mohorâtă, cu ceață și posibil burniță la începutul zilei. Temperatura, mai ridicată decât ar fi normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 6 grade. Ziua de luni va arăta cam la fel: ceață și burniță dimineața și destul mulți nori peste zi. Se mai încălzește puțin: maxima ajunge la 8 grade.

La munte astăzi înnorarile persistă și mai vin câteva ninsori din loc în loc. Vântul va avea intensificări pe creste, unde trecător va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpada depusă.

Mâine se încălzește ușor. Va mai ninge prin Munții Apuseni în Carpații Orientali; în rest ar putea să cadă puțină lapoviță. Vântul va continua să sufle mai tare, la altitudini mari. Duminică apar precipitații mai ales în masivele din vestul și nordul țării. Vor fi ploi sau lapovițe, iar în zonele înalte va ninge.

Luni temperaturile cresc. Vremea se menține închisă și va cădea lapovița în masivele nordice și vestice și pe suprafețe restrânse în restul zonei montane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*