Ultimele Știri

Teatrul, reparator de suflete pentru cei săraci

Asociaţia pentru „Secolul Următor” a participat la evenimentul The Big Lunch Bucharest, organizat pentru prima oară de Fundația Comunitară București. În acest weekend s-a pus pe scenă „Teatrul fără mască”.

Evenimentele organizate de Asociaţia pentru „Secolul Următor” continuă să se organizeze. Sâmbătă, 27 septembrie, a avut loc un eveniment de cultură în care tinerii defavorizaţi, care sunt înscrişi în cadrul asociaţiei, au adus în faţă oamenilor, interpretările unor piese de teatru îndrăgite. Aceştia şi-au scos în evidenţă talentul şi au arătat încă o dată că talentul lor nu depinde de bani.

„Teatrul fără mască e compus din copii şi tineri fără posibilităţi de afirmare. Am încetat să le spunem beneficiari proveniţi din medii defavorizate şi am preferat să-i facem membri şi să-i tratăm ca persoane cu drepturi în luarea deciziilor”, a declarat directorul asociaţiei, Claudia Băcănașu.

Printre piesele de teatru interpretate de aceştia se numără şi „Repetiţie la Cărăbuş”. Maniera în care piesă de teatru a fost interpretată a fost considerată de cei prezenţi la eveniment, originală.

În anul 1919, Constantin Tănase pune bazele trupei de teatru Cărăbuş. Sceneta comică prezintă o repetiţie a acestei trupe. Iniţial scenetă a fost jucată de actori că J. Constantin, C.Chiriac sau S. Bănică.

„Tinerii trupei noastre de teatru au încercat să reproducă această scurtă scenetă în care un ministru este vizitat de o bună prietenă care îi cere iniţial 3 vagonaşe de grâu, apoi 3 cornete de seminţe, apoi de un cerşetor înfometat, dar în final şi de propria soţie. Este şi o lecţie de teatru care ne arată că prin atitudine, costume şi umor, aceeaşi scenă poate fi jucată în 2 moduri total diferite”, au declarat membrii asociaţiei.

1

De asemenea, tinerii talentaţi au interpretat şi roluri în cadrul piesei de teatru „Capra cu trei iezi”. Povestea nu a fost interpretată în stilul clasis, însă, având acelaşi conţinut, ci a fost transformată într-o parodie: „E o parodie, o interpretarre comică a povestirii clasice. 2 iezi sunt golani şi corigenţi la română şi matematică, al treilea este tocilar şi mănâncă mult. Lupul nu prezintă pericol: e vegetarian, îi va medita pe corigenţi şi cere ajutorul caprei pentru o găzduire deoarece e ,,cam strâmtorat” cu banii. Toţi vor trăi fericiţi , iar nouă lor poveste stârneşte hazul în rândul privitorilor”, a explicat Claudia Băcănașu.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*