Ultimele Știri

Taxi la 112: Milionari, un mare avocat și un procuror, printre persoanele transportate pe mii de euro de medicii de la Ambulanță

alis-grasu

”Ambulanța publică nu este un mijloc de transport pe bani”, i-a transmis ieri Alis Grasu unui pacient care a sunat-o chiar în biroul său de la Ambulanță. Așa stau lucrurile pentru orice cetățean român și așa e normal pentru că rolul ambulanței este altul, dar regula nu se aplică ”în cazurile speciale ale unor privilegiați”, după cum declară medicii și șoferii de la Ambulanță, potrivit Tolo.ro.

Potrivit angajaților, în ultimii ani mai mulți oameni influenți și bogați, procurori, medici și afaceriști, și-au plătit transportul peste granițe cu ambulanța de stat, care în mod normal nu face acest lucru la cererea pacienților nici măcar între orașele din țară.

”E timpul să se afle adevărul despre Ambulanță și să nu plătim noi, medicii, cazul Gyuri Pascu, iar conducerea să scape cu toate murdăriile pe care le face aici!”, spune un doctor.

Declarațiile de azi prin care conducerea îl sancționează pe medic au stârnit reacții în Ambulanță.

”Medicul nu poate face dovada consimțământul pacientului pentru a nu fi internat. Acest caz va fi trimis către Colegiul Medicilor pentru a se vedea dacă nu este vorba și de malpraxis.În al doilea rând, au fost găsite nereguli în utilizarea truselor medicale pe care le avea echipajul la dispoziție” , a declarat Alis Grasu, directorul Ambulanței.

Potrivit unor mărturii din interior, instituția condusă de directoarea Alis Grasu a atribuit un contract de 2 milioane de euro pentru reparat mașini unei firme al cărui patron e prieten cu băiatul familiei Grasu.

Mai mult, banii plătiți de cetățeni pentru serviciul de urgență au fost folosiți pentru a acoperi creditul luat de firma privată de reperat mașini. Conducerea a recunoscut contractele și le-a considerat normale și legale.

Potrivit unor mărturii ale angajaților ambulanței ”din ordinul directorului Alis Grasu, ambulanța face transporturi în străinătate pe bani negri, pentru pacienți cu pile, în general oameni bogați sau cu mare influență”

„Este complet în afara legii să transformi ambulanța de 112 în taxi medical pentru oamenii care-și permit să-ți dea ție niște bani la negru plus să achite motorina și diurna.”, potrivit angajaților Ambulanței București Ilfov

„Suntem puși să facem aceste transporturi care pot fi ușor depistate pentru că drumul cu GPS-ul până la graniță nu poate fi șters. Apoi GPS-ul se întrerupe.”, afirmă un șofer pe ambulanță.

„De când a venit Alis Grasu ca șefă anumiți șoferi de încredere, selectați de directoare, fac transporturi externe cu pacienți. Acești pacienți fie sînt duși la tratament în străinătate, fie sunt aduși de acolo. Înțelegem că ați folosit timpul ca să confirmați ceea ce v-am zis. Acum vedem cum, în cazul Gyuri Pascu, directoarea aruncă totul pe medic, spunînd că ”actul medical este 100% răspunderea medicului” și că astea sunt resursele. Păi dacă resursele nu sunt puse să facă lucruri pentru pile, poate că rămîn mai multe pentru pacienți, nu?!”, a mai declarat șoferul de pe Ambulanță.

Ce tarife percepe Alice Grasu pentru transporturile de lux

„Tariful perceput este, de exemplu, la o Ambulanță de tip C, 2.000 – 3.000 de euro. Sunt secrete pentru că un om obișnuit nu știe de ele. Traseele mașinilor nu pot fi justificate. Iar banii se dau cash direct la directoare, fără ca șoferii sau eventualul asistent sau medicul însoțitor să îi vadă. Întrebarea mea publică este următoarea: știe un pacient obișnuit din România că poate să folosească Ambulanța publică pentru a fi transportat în străinătate? Nu știe, pentru că nici nu e legal! Ambulanța e concepută ca serviciu să fie folosită pe teritoriul României. Toate cazurile speciale se rezolvă pe sub mînă!” – Șofer din Ambulanța București-Ilfov

Cine sunt beneficiarii

Oameni cu bani și influență. Unul dintre primii cinci avocați ai României. Cineva din procuratură. Tatăl unui multimilionar. Pila unui șef de mare companie privată din România care are influență la stat. Sînt cîteva exemple. Ce fac ei? Apelează la un serviciu al statului, pe care-l plătesc mai puțin decît ar plăti o ambulanță privată. Numai că ambulanțele publice nu au voie să facă transporturi decît dacă sînt urgențe sau cazuri sociale. Două cazuri cred că au fost sociale din cele pe care am fost puși să le transportăm!

Care sunt țările unde sunt transportanți pacienții de lux

-Grecia, Germania, Italia, Austria, Turcia, Grecia, Bulgaria. La AKH din Viena s-a mers de mai multe ori. Ultimul transport de care știm a fost făcut în luna iunie a acestui an. Destinația a fost Szeged, Ungaria.

 

Alis Grasu a recunoscut jurnaliștilor că au loc astfel de transporturi, ”dar foarte rar și numai cu acordul Departamentului pentru Situații de Urgență la cererea Ministerului Sănătății sau în cazuri de pacienți care trebuie repatriați”.

”Niciodată nu m-a interesat starea materială a pacienților. Nici măcar numele lor. Nici vorbă să iau bani!”, a mai declarat Alis Grasu, director Ambulanța București

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Taxi la 112: Milionari, un mare avocat și un procuror, printre persoanele transportate pe mii de euro de medicii de la Ambulanță

  1. viviana dragomir // 29 septembrie 2016 at 21:13 // Răspunde

    Aceste transporturi ale pacientilor romani la diverse clinici din strainatate se faceau fooarte des inainte vreme . De cativa ani din ordinul domnului dr. Arafat acestea nu se mai fac decat cu acordul D.S.U. , respectiv a domniei sale . Costurile care se incaseaza merg la bugetul de stat , mai putin diurna care revine personalului de pe ambulanta , care a transportat pacientul . Eu stiu ca ambulantierii au mai putina pregatire , dar de aici pana la a , acuza managera serviciului ca-si insuseste acesti bani este cale lunga . Parca as prefera sa fie rautate ca daca e prostie , atunci vai si amar cu ce oameni lucram . In ambele cazuri sursa media care posteaza asemenea articole ar trebui sa se informeze mai bine , in locul doamnei dr. Grasu as chema in instanta media care scrie asemmenea ineptii. Precizez ca fac parte din sistem si chiar stiu cum stau aceste lucruri.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*