Ultimele Știri

Taxe noi de plătit

Începând de azi veniturile provenite din jocuri de noroc se impozitează în funcție de sumele câștigate. Astfel, dacă câștigi peste 100.000 euro, plătești o taxă de 25% din sumă.

Codul fiscal s-a modificat și prin urmare se va aplica un nou mod de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc și premii. Din aceste venituri se va reține o cotă de 1% a sumelor încasate de un participant.

Veniturile din jocuri de noroc care vor depăși echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%. 

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitată) și vor stabili că nu vor fi supuse impozitării sumele obținute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obțin venituri din jocurile de noroc vor avea obligația de a depune declarația privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*