Ultimele Știri

Tatăl FNI îndeamnă cetățenii la revoltă împotriva clasei politice

Sorin Ovidiu Vântu vine cu un nou mesaj pentru cetățeni și le cere acestora să schimbe actuala clasa politică pe care o consideră ”o gașcă de derbedei” și un aspirator de resurse în raport cu societatea. Fondatorul FNI afirmă pe blogul său că de 25 de ani, aceiași indivizi se schimbă de la stânga la dreaptă și invers, iar aceleași partide se succed la guvernare și aceeași pegră a „combinatorilor” transpartinici le dirijează.

”Au trecut câteva săptămâni de când am început acest demers. Cei care mă cunosc și-au dat seama de la început că este vorba de un proiect pe termen lung, că nu mă voi limită la a vă arăta motivele pentru care trăiți din ce în ce mai prost, sunteți din ce în ce mai debusolați, mai pesimiști, și voi veni și cu propuneri pe care rămâne să le validați, să le amendați sau să puneți ceva mult mai bun în loc.

Am încercat să va sensibilizez major față de acest sistem politic, arătându-va necesitatea schimbării lui. Pagina și clipurile de pe contul meu de Facebook, interviul din Adevărul, devoalarea mecanismelor de putere făcută pe acest blog vă arată că sursă principală a insatisfacției voastre existențiale provine de la acest sistem politic. El va genera în permanență același tip de politician, același tip de funcționare a statului și același tip de om de afaceri.

O gașcă de derbedei funcționează în raport cu societatea că un aspirator de mare putere a tuturor resurselor ei.

În postările de pe blog v-am arătat adevărată față a clasei politice. În interviul din Adevărul, v-am arătat adevărată față a „omului de afaceri” (nu mă refer la majoritatea oamenilor de afaceri onești de la nivel național, care încearcă să supraviețuiască de azi pe mâine în pofida lipitorilor de tot felul care îi hăituiesc spre a-și primi tainul), pe care îl văd drept fanfaronul fără scrupule care va fură și va corupe indiferent de câtă pușcarie va face, atâta vreme cât sistemul îi permite.

Dacă au început să vi se învârtă neuronii, sunt sigur că ați ajuns la aceeași concluzie: nu puteți scăpa de noi, nici de cei care vin după noi, decât schimbând sistemul politic.

Republică prezidențială

Acesta este mijlocul prin care va puteți schimbă destinul, va puteți folosi votul pentru binele vostru, puteți trage la răspundere pe cel care vă minte sau vă fură.

În majoritatea statelor ex-comuniste, tipul de democrație propus a eșuat. Corupția endemica a frânat dezvoltarea acestor țări, le-a sărăcit populația și în loc să recupereze decalajele față de țările dezvoltate, acestea s-au accentuat. De 25 de ani, aceiași indivizi se schimbă de la stânga la dreaptă și invers. Aceleași partide se succed la guvernare și aceeași pegră a „combinatorilor” transpartinici le dirijează.

Pentru voi, ideal ar fi să îi dați unui președinte puterea totală timp de 6 ani, ca în Franța, și să îi încredințați și funcția de premier, că în S.U.A.

A. Măsură principală și un scurt argument:

1. Președintele are nevoie de 6 ani pentru că:

  • în primul an învață cum își poate pune în practică proiectul; 
  • în următorii 4 ani și jumătate își implementează proiectul; 
  • în ultima jumătate de an își pregătește următoarele alegeri.

2. Dispare eternă dispută între palate.

3. Este responsabil pentru tot ce se întâmplă.

4. Poate luă un proiect economic și să-l ducă până la capăt.

5. Parlamentarul va veni cu pachetul necesar de legi pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului care l-a adus la putere pe șeful statului.

6. Parlamentarul va fi un simplu salariat al statului, fără drepturi senioriale.

7. În aceste condiții, în parlament vor dori să între doar cei cu vocație civică. Acolo nu se va mai îmbogăți mai nimeni.

B. Măsură secundară și un scurt argument:

Se cuvine schimbată și legea de finanțare a partidelor astfel încât:

  • oricine poate finanță cu oricât o campanie electorală;
    omul politic finanțat să-și asume finanțatorul;
    organismul de control al finanțării campaniilor să funcționeze cu adevărat.

Evident că avantajele unei republici prezidențiale și modificările care decurg de aici sunt mult mai ample decât le poți reda într-un text pe blog. Evident că legea finanțării partidelor presupune prevederi mult mai ample decât cele două-trei puncte pe care le-am atins eu.  Odată sistemul politic schimbat, puteți alege un președinte în funcție de proiectul economic pe care vi-l propune.

Corupția nu va dispărea, dar dimensiunea ei în comparație cu ce este acum va fi ca o ploicică scurtă de vară pe lângă potopul actual.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*