Ultimele Știri

„Tata Puiu” reloaded. Anghel Iordănescu, noul selecționer al Naționalei

Federaţia Română de Fotbal a luat hotărîrea să-l numească pe Anghel Iordănescu  în funcţia de selecţioner al României. Multe nume importante au fost pe lista Federației Române de Fotbal, cel mai sonor fiind Mircea Lucescu, însă rând pe rând toate variantele au căzut în cele din urmă, astfel că s-a ajuns la soluția aflată la îndemână, „Generalul” fiind deja Director tehnic în cadrul FRF.

Răzvan Burleanu si Anghel Iordanescu au batut palma în această seară, „Tata Puiu” dându-și acceptul pentru a prelua naționala României. Cei doi vor susține mâine o conferință de presă.

„Soluţia e una internă, a Federaţiei, şi se numeşte Anghel Iordănescu. Până mîine seară trebuie trimise telegramele de convocare, a jucătorilor din străinătate,  şi trebuie să le trimită un tehnician, nu ne putem permite noi să facem asta”, a declarat Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Iordănescu a reușit cea mai importantă performanță a naționalei României – calificarea în sferturile Campionatului Mondial din SUA (1994), acolo unde tricolorii au fost eliminați dramatic de Suedia, după loviturile de departajare.

Pe lângă performanța istorică din Statele Unite, Iordănescu a mai bifat o calificare în optimile Campionatului Mondial din 1998,  dar și prezența la Europenele din 1996.
Totuși, marele dezavantaj al lui Iordănescu (65 de ani) este că n-a mai pregătit nicio echipă din 2006, când a condus-o pe Al Ain.

Pe 14 noiembrie, noul selecționer va debuta împotriva Irlandei de Nord, în preliminariile Euro 2016, iar patru zile mai târziu va urma amicalul cu Danemarca.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*