Ultimele Știri

TAROM vrea să-și schimbe flota de aeronave

Pasagerii companiei TAROM vor putea zbura cu avioane noi. Conducerea companiei TAROM vrea să cumpere într-un an sau doi, mai multe aeronave care le vor înlocui pe cele vechi. Planul companiei este să vândă Guvernului aeronavele vechi Airbus care ar putea fi folosite de demnitari. 

Cumpărate acum 23 de ani, cele două Airbus-uri din flota TAROM ar putea fi transformate în avioane pentru demnitari.

„Aeronavele în sine vor fi câteva milioane de dolari, iar configurarea lor în full VIP alte câteva milioane. Trebuie comandate scaunele, exteriorul, sistemul de divertisment, deci este mult de muncă”, Christian Heinzmann, director general al TAROM

Chiar premierul, Victor Ponta, a sugerat Guvernului să cumpere aeronavele, pe motiv că închirierea lor este destul de costisitoare.

 „În măsura în care avem un avion sau mai multe oficiale, pot fi folosite de preşedinte, premier și vom negocia cu cei de la TAROM achiziţionarea unei aeronave care să servească ca şi aeronavă de protocol”, a declarat premierul.

Cele două aeronave pe care Guvernul ar putea să le cumpere de la TAROM au făcut mai mult de 10 ani curse la New York şi Beijing. În 2003, compania a renunţat la zborurile lungi şi avioanele au fost folosite pentru curse regionale şi chartere. Managerul companiei şi-a făcut deja planuri. Vrea avioane noi, Airbus-uri A330.

TAROM foloseşte acum 23 de avioane Airbus, Boeing şi ATR, pentru care şefii TAROM caută noi destinaţii: Bagdad, Tirana şi Cairo.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*