TAROM a tratat superficial defectele apărute la aeronave. Cursa București – Paris la un pas de a fi anulată

  • Adrian Marinescu
  • 8 aprilie 2016
  • Social
tarom avion

Pasagerii care voiau să zboare cu compania aeriană de stat Tarom, vineri, 8 aprilie, de la Bucureşti la Paris, au aşteptat două ore în Aeroportul Otopeni pentru că aeronava Tarom cu care ar fi trebuit să călătorească a fost înlocuită din cauza unor probleme tehnice, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cursa Tarom Bucureşti – Paris, cu plecare la ora 09:15 din Bucureşti, a ajuns în capitala Franţei cu două ore întârziere din cauza unor probleme tehnice.

Compania aeriană de stat a schimbat avionul, după ce s-au detectat problemele tehnice, iar pasagerii au fost îmbarcaţi după două ore de aşteptare în aeroportul internaţional Henri Coandă din Otopeni.

În urma unui control făcut la Tarom, Ministerul Trasporturilor a descoperit o serie de nereguli. Potrivit controlorilor, nu s-au luat măsurile necesare pentru încheierea în timp util a contractelor de furnizare şi reparare piese, iar o parte din întârzierile raportate de Tarom în 2015 ca având o cauză tehnică au fost de fapt provocate de probleme de natură organizatorică.

Altfel spus, compania a tratat superficial defectele apărute la aeronave. ”Din raţiuni economice, secţia de întreţinere de linie Airbus/ATR a funcţionat în anii 2014 şi 2015 fără un stoc minim necesar, aprovizionarea cu piese şi componente efectuându-se în regim de urgenţă, ceea ce a condus la achitarea unor preţuri mult mai mari faţă de normal. În acest sens nu s-a efectuat o analiză care să conducă la alegerea variantei celei mai economice”, potrivit raportului citat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *