Ultimele Știri

Tarifele de roaming, eliminate abia din iunie 2017

eu-roaming

Din iunie 2017, toţi cei care vor călători în Uniunea Europeană vor achita aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, potrivit unui acord preliminar la care au ajuns aseară reprezentanţii UE.

După 12 ore de negocieri, Comisia Europeană, Parlamentul Uniu­nii Europene şi Consiliul UE au ajuns la un acord preliminar referitor la eliminarea tarifelor de roaming din iunie 2017, deși în ultimul timp marile companii de telecomunicații au pus presiune asupra Bruxelles-ului.

Într-un final interesele operatorilor au fost ignorate, însă le-a oferit un răgaz de un an de zile, în care sunt obligați să reducă tarifele la roaming. Inițial scoaterea tarifelor de roaming din 2016 trebuia să fie implementată din iunie 2016.

Astfel, începând cu 15 iunie 2017, toţi cei care vor călători în cele 28 de state membre UE se vor bucura de aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, fără niciun alt cost suplimentar.

Prin urmare, minutele şi SMS-urile incluse în ofertele operatorilor de telefonie din ţară, precum şi traficul de internet, vor putea fi folosite fără restricţii, fiind practic similare utilizării lor pe teritoriul României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*