Ultimele Știri

Tăriceanu vrea să afle cine face interceptări, cine le aprobă și câte sunt. Suntem sub teroare

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că săptămâna viitoare îi va cere ministrului Justiției, Raluca Prună, să explice „cum se fac interceptările în România, cine le aprobă și câte sunt”. 

Dl. Tăriceanu ar trebui să știe că interceptările au loc la cererea unui procuror, care au nevoie de aprobarea unui judecător. Inerceptările sunt realizate de instituția care instrumentează dosarul, în cazul politicienilor DIICOT, DGA și DNA, după excluderea SRI. (nota redacției)

„De la alegerile acestea, sper să înțeleagă oamenii capcanele în care sunt atrași în fiecare zi, subiecte minore care nu lasă loc unei dezbateri serioase legate de viitorul românilor: ce vor partidele să propună viitorului cetățenilor? Cu ce vin? Care sunt modalitățile prin care vor să facă o Românie mai bună în care românii să trăiască mai bine? Dar nu numai atât, este vorba în final și despre un lucru fundamental. Românii, în țara lor, se simt terorizați, se simt înfricoșați? Asta este România pe care noi ne-am imaginat-o în urmă cu 26 de ani? De aceea, săptămâna viitoare, am să adresez câteva întrebări ministrului Justiției în legătură cu modul în care astăzi se desfășoară în România interceptările, cine le aprobă, câte sunt, pentru a vedea mai în detaliu această formă de teroare pe care românii au început să o simtă pe pielea lor”, a spus Tăriceanu.

Acesta a susținut că este nevoie de o justiție puternică și independentă și de o instituție cum este Parchetul, care să își facă treaba.

„Putem să păstrăm această configurație de departament național de luptă împotriva corupției, nu am niciun fel de problemă. Corupția este o problemă majoră, o racilă în societatea românească, care trebuie redusă cât mai mult. Numai, atenție, toate aceste lucruri trebuie făcute într-o logică democratică, de respect pentru drepturi și libertăți individuale, pentru drepturile și libertățile cetățenilor. La noi, lucrurile astea nu sunt de înțeles, oamenii cred că statul de drept, instituții puternice oprimă cetățenii, îi terorizează, cum se întâmplă în ziua de azi. Oamenii se simt terorizați, nu numai în mediul politic, ci și în alte medii, de afaceri, academice, oamenii au început să se teamă să vorbească. Începe să domnească atmosfera cea mai neagră din perioada comunismului”, a susținut Tăriceanu.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*