Tăriceanu: Urmărirea penală e un abuz de drept. Sunt un politician incomod. Nu demisionez

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura de urmărire penală împotriva sa va continua, dar „nu pentru a face Justiţiei”, susţinând că plăteşte astfel pentru faptul că este un „politician incomod” şi că nu va demisiona de la Senat.

„N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiţie în acest dosar, ci din alte motive lesne de înţeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful aşezat ani şi ani pe unele dosare aflate la DNA. Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea”, a precizat Tăriceanu, ca reacţie la anunţul DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa pentru mărturie mincinoasă.

Tăriceanu a mai spus că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului atâta vreme cât nu are calitatea de inculpat în acest dosar.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *