Tăriceanu respinge acuzațiile aduse lui Bogdan Olteanu şi Liviu Mihaiu. Declarații cu privire la Iohannis: ”Se face că nu vede! Este produsul sistemului”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că acuzațiile aduse lui Liviu Mihaiu și Bogdan Olteanu ”nu au fundament” și se arată dezamăgit de răspunsul președintelui Iohannis, în ceea ce privește apelul pe care i l-a adresat, potrivit Mediafax.

Tăriceanu a declarat că Klaus Iohannis este ”produsul sistemului”, după ce acesta l-a dezamăgit cu răspunsul pe care l-a oferit ca urmare a apelului public făcut ca acesta să verifice afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, în care DNA şi SRI sunt scăpate de sub orice control civil.

„Ştim foarte bine toţi că preşedintele a fost condamnat, nu este acuzat, într-un dosar în care folosindu-se de documente false a obţinut câştiguri incorecte, eu aş fi fost mai reţinut să înlătur cu atâta uşurinţă prezumţia de nevinovăţie care trebuie să funcţioneze în statul de drept”, a spus Tăriceanu.

Acesta a mai declarat că președintele este prizonierul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi adjunctului SRI Florian Coldea.

„Ceea ce este grav este că aceste persoane nu sunt persoane nicidecum alese democratic. Ele nu au, aş spune, din punct de vedere legal dreptul să facă ceea ce fac, să decidă în mod disceţionar asupra libertăţii unor cetăţeni, asupra eliminării din viaţa publică a altora, să intervină în ceea ce înseamnă numiri, demisii, destituiri”, a conchis preşedintele Senatului.

Președintele Senatului i-a cerut şefului statului să-şi asume responsabilitatea demiterii şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi a adjunctului SRI Florian Coldea în cazul în care afirmaţiile fostului preşedinte sunt reale.

„Afirmaţiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situaţie inacceptabilă, în care DNA si SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat şi exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituţiilor democratice alese de cetăţeni”, a afirmat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă emis de Senat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *