Ultimele Știri

Tăriceanu începe demersul pentru demiterea lui Băsescu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat luni că va începe demersurile pentru suspendarea din funcție e lui Traian Băsescu. Acesta plănuiește să le prezinte  liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât și din Cameră, inițiativa legată de suspendarea președintelui. 

Pentru cererea de suspendare trebuiesc strânse o treime din semnăturile deputaților și senatorilor, după care cererea va fi înaintată Curții Constituționale, pentru obținerea avizului consecutiv.

Tăriceanu a anunțat: ”După acest aviz, cererea va fi supusă votului Parlamentului şi va intra în vigoare. Calendarul pe care doresc să îl fac public este 23 septembrie, votul Parlamentului în plenul reunit, pe baza cererii de suspendare, urmat de referendum, pe 2 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale”.

După eventuala demitere a președintelui Traian Băsescu, acesta va solicita funcția de președinte interimar care ar urma să fie exercitată de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Motivele care susțin cererea de suspendare a preşedintelui României și pentru care se doreşte demiterea lui Traian Băsescu, sunt următoarele:  faptul că preşedintele s-a implicat în campania PMP, intervenţia directă la preşedintele Comisiei Europene, în cazul comisarului european şi raporturi instituţionale în forme necivilizate.

Premierul Victor Ponta a declarat că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea şefului statului va fi discutată în PSD. Acesta susține că este vorba despre un demers serios şi a declarat că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puţin pentru ţară.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Tăriceanu începe demersul pentru demiterea lui Băsescu

  1. „Tariceanu vrea suspendarea”–Foarte bine,subscriu…

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*