Ultimele Știri

Tăriceanu îi apără pe Dragnea și Ponta de Justiția obedientă

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu își continuă seria de atacuri la adresa Justiției, în special asupra Direcției Naționale Anticorupție, aceasta fiind o instituției partizană cu fostul regim condus de Traian Băsescu în opinia sa. 

„Dosarele care privesc echipa fostului președinte au stat ani de zile și stau în continuare nelucrate în sertare”, a declarat Tăriceanu la Congresul PSD.

Tăriceanu a căutat ca de obicei să aducă osanale celor doi lideri PSD, Victor Ponta și Liviu Dragnea, deoarece nu poți scuipa mâna celui ce te hrănește. Demonizarea Direcției Naționale Anticorupție este una din cele mai importante sarcini ale șefului Senatului, iar liderii PSD cu dosare penale trebuiesc prezentați în fața publicului ca niște biete victime ale regimului dictatorial Băsescu. 

„Avem în continuare instituții unde functionează relicvele partizane ale fostului președinte. O condamnare a actualului prim-ministru ne-ar duce în situația unică în care un Guvern legitim ales, validat de Parlament, ar ajunge să fie răsturnat de instituții din afara cadrului democratic”, a spus Tăriceanu.

Guralivul Tăriceanu ar putea deveni chiar el o ”victimă” a Justiției, iar în ultima vreme declarații și dosărele se strâng pe numele fostului prim-ministru, deoarece ar fi gustat și dânsul din ”ciolanul” fostului regim Băsescu. Poate din această cauză declarațiile sale sunt tot mai directe și acide. În opinia lui Tăriceanu, o eventuală condamnare la închisoare a premierului Victor Ponta ar fi similară cu o lovitură de stat, coordonată de instituțiile subordonate regimului Băsescu.

„Cred că acțiunile care sunt intentate în momentul de față atât lui Liviu Dragnea, cât și lui Victor Ponta sunt mai degrabă acțiuni politice și ele sunt pornite din interese partizane. Constat că avem în continuare instituții unde funcționează relicvele partizane ale fostului președinte.

Vreau să vă atrag atenția că o condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea va avea un efect politic extrem de pervers, pentru că ar alimenta în mod nejustificat teza băsistă potrivit căreia cifra de 7,4 milioane de români care l-au demis pe Băsescu la referendum nu ar corespunde realității.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*