Ultimele Știri

Tăriceanu despre primirea imigranților în România: ”România trebuie să arate că este solidară cu eforturile UE în a trata criza refuzaţilor. Trebuie să răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România”

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că România trebuie să se arate solidară față de Uniunea Europeană, și să ajute în tratarea crizei refugiaților. Acesta spune că România trebuie să răsplătează eforturile pe care UE le-a făcut față de ea.

Tăriceanu spune că ar trebui să înlăturăm sentimentul că ni se știrbește suveranitatea prin faptul că ni se impun cote obligatorii de imigranți, fiind de datoria noastră să ajutăm UE în criza imigranților, ținând cont de eforturile pe care UE le-a făcut față de România.

„Probabil acele cote obligatorii ni se par o idee şocantă, care ne dă senzaţia că ne ştirbeşte suveranitatea. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, problema imigranţilor este una foarte clară, şi anume România, ca stat membru al UE, trebuie să arate că este solidară cu eforturile şi demersurile UE în a trata criza refuzaţilor. Nu putem să facem, probabil, acele eforturi pe care sunt capabile să le facă ţările europene foarte dezvoltate economic din vestul Europei. Dar nici nu putem să aratăm egoismul vecinilor noştri. Cred că trebuie să înţelegem că prin atitudinea noastră, într-un fel, răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România. Cred că a trecut puţină vreme de la aderarea României la UE şi unii dintre noi au tendinţa să uite eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România, atât în faza de preaderare, cât şi în momentul de faţă. Nu uitaţi că primim subvenţii masive de la UE, care ajută foarte mult în dezvoltarea economică, socială, culturală a României. Cred că, într-un fel, atunci când primeşti trebuie să ştii să dai înapoi sau să arăţi măcar că poţi să faci un efort”, a spus Tăriceanu.

Acesta atrage atenția asupra faptului că fixarea unui mandat rigid nu ajută la negocieri.

”Eu cred că întotdeauna la Uniunea Europeană s-au găsit căi, pentru că sunt oameni care au şi experienţa politică şi înţelepciunea necesare să găsească soluţiile de compromis şi cred că România trebuie să dea dovadă de solidaritate în cadrul UE. Cred că, în general vorbind, fixarea unui mandat rigid nu ajută în negocieri. (…) Nu ştiu care vor fi soluţiile (…), dar cred că, în final, soluţia va fi una care să fie acceptabilă tuturor ţărilor membre”, a menţionat el.

De asemenea, președintele Senatului spune că Romînia trebuie să dea dovadă că ”este dispusă la un efort”, nefiind recomndat să se prezinte la negociere cu o formulă de nediscutat.

„Cred că, în general, la negocieri când mergi, dacă vrei să ai o posibilitate şi de a ieşi onorabil din acele negocieri, nu este aceea de a merge cu o formulă de nediscutat. Cred că România trebuie să facă cel puţin dovada că este dispusă la un efort şi acest efort sigur că trebuie să se bazeze pe capacităţile pe care le avem. În rest, este responsabilitatea în principal a Guvernului, a Preşedinţiei”, a adăugat Tăriceanu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Tăriceanu despre primirea imigranților în România: ”România trebuie să arate că este solidară cu eforturile UE în a trata criza refuzaţilor. Trebuie să răsplătim eforturile pe care UE le-a făcut faţă de România”

  1. Ai innebunit d-le ??? Ce prostii vorbesti ?? Nu vezi ce fac nenorocitii astia de musulmani ? De unde au toti celulare??? cum de sunt atat de bine organizati?? Unde s-a mai pomenit sa emigrezi in turme de zeci si sute de mii?? De ce Europa si nu tarile lor vecine??? Nici o Tara bogata vecina nu a primit nici 1 musulman !!! si au posibilitati!! Europa nu trebuia sa ajunga niciodata o comunitate unde un grup de oligarhi sa decida viata la milioane de oameni. Fiecare tara trebuia sa ramina independenta de celalalta, cu legile ei, sa se guverneze singura, sa faca export cu celelalte tari si sa se mentina cultura specifica fiecareI natii. Uitati ce s-a intamplat si cu invazia musulmana!!!!!! Toti suferim consecintele acum iar daca nu ne vom uni si no sa-i blocam pe invadatori v-om fi ucisi de ei. Bravo Tarilor din Visad ca au blocat trecerea lor. Astia numai emigranti nu sunt. Uit ati-va ce se intamplat in celelalte tari care au primit musulmani!!!!! Numai crime, violuri, batai, denigrare a femeilor, bombe, raliuri, distrugeri de proprietati, etc…asta ne trebuie noua romanilor ? de fapt si restului lumii ? Uniti-va europenilor si aruncatii Afara din Europa inapoi in mediul lor !!! Nu aveam destul pt. noi, darmite sa mai vina si animalele astea pe teritoriul nostru. Treziti-va oameni buni, lasati deoparte politetea!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*