Tăriceanu cere demiterea ministrului Agriculturii: ”Este un semnal foarte puternic adresat primului ministru”

calin popescu tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut premierului Dacian Cioloș demiterea ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, menționând că acesta este un semnal puternic.

Tăriceanu cere demiterea imediată a lui Achim Irimescu, pentru incapacitatea de a gestiona câteva ”elemente fundamentale”.

„Moţiunea simplă este un semnal foarte puternic adresat primului ministru care în mod logic, chiar dacă nu există o obligaţie formală constituţională, ar fi trebuit să-l demită pe ministrul Agriculturii pentru incapacitatea de a gestiona câteva elemente fundamentale, la care n-are nevoie nici de sprijinul Parlamentului, era numai şi numai vorba de o acţiune a Executivului şi aici mă refer la acordarea subvenţiilor pe agricultură. Suntem la începutul lunii iunie şi ceea ce se întâmplă anul acesta cu subvenţiile nici nu mai ştiu cum să comentez. Nu vreau să folosesc epitete care ar părea poate deplasate, dar este o situaţie care cred că pe scurt impune demiterea neîntârziată a ministrului Agriculturii”, a spus preşedintele Senatului la Parlament, după şedinţa Biroului Permanent.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de PSD-ALDE, a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor cu 189 de voturi „pentru” , 11 „împotrivă” şi 86 de abţineri, iniţiatorii cerând demisia lui Achim Irimescu, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *