Tăriceanu, audiat la DNA Brașov

Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitat la sediul DNA Brașov pentru a da declarații în dosarul retrocedării ilegale a pădurii Băneasa.

Tăriceanu are calitatea de martor, potrivit unui comunit transmis presei chiar de către acesta.  Călin Popescu Tăriceanu nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA Braşov.

Preşedintele Senatului a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că a fost invitat telefonic la audiere, în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015.

„Doresc să fac cunoscut faptul că informaţia legată de prezenţa mea la DNA Braşov era cunoscută doar de subsemnatul şi de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a fost citat în dosarul 259/p/201, adică dosarul în care se investighează infracţiuni în legătură cu retrocedarea ilegală a fermei Regale Băneasa şi a suprafeţei de 47 de hectare de pădure din Snagov.

În acest dosar sunt cercetaţi Remus Truică, Paul Philippe al României, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, jurnalistul Dan Andronic, trei cetăţeni israelieni şi alte persoane.

În aceeaşi cauză a fost audiată ca martor, în luna decembrie a anului trecut, şi fosta soţie a preşedintelui Senatului, Ioana Valmar.

Potrivit unor surse judiciare, aceasta ar fi dat o declaraţie referitoare la faptul că, la cabinetul său notarial, ar fi fost încheiate unele acte şi acorduri imobiliare legate de terenurile investigate în dosar. Sursele citate au precizat că persoane care se ocupau de aceste retrocedări de terenuri i-ar fi solicitat să încheie acte cu alte sume decât cele stabilite în normele privind tarifele de onorarii, cererile fiind respinse de Ioana Valmar.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *