Ultimele Știri

Țara unde soldații primesc în loc de salariu… permisiunea de a viola fete

fata viol

Conform site-ului BBC.co.uk, pentru a oferi ajutorul de care armata are nevoie, soldații unei țări au primit în loc de salarii, permisiunea de a viola femei.

Astfel, milițiile aliate  Sudanului de Sud au primit această permisiune, în schimbul salariilor, pentru ajutorul oferit în lupta împotriva rebelilor.

Investigatorii au documentat că 1.300 de femei au fost violate anul trecut doar într-o zonă pe care au inspectat-o.

Potrivit raportului citat, milițiile acționează conform unui acord care spune ”fă orice poți și ia tot ce poți”, ceea ce le-a permis să violeze și să răpească femei și fete, ca o formă de compensație pecuniară.

De asemenea, au furat animale și bunuri personale. Raportul sesizează și comiterea unor masacre.

Violenţele sexuale comise în Sudanul de Sud reprezintă unele dintre cele mai cumplite abuzuri împotriva drepturilor omului din lume, spune Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra’ad al Hussein.

O femeie a povestit cum şi-a privit fata de 15 ani violată de 10 soldaţi, după ce soţul său a fost ucis.

De asemenea, ONU acuză forţele guvernamentale de viol în grup şi de măcelărirea civililor, iar luptătorii opoziţiei sunt acuzaţi de comiterea de abuzuri împotriva drepturilor omului.

Într-un raport separat, Amnesty International a transmis că mai mult de 60 de bărbaţi şi băieţi au murit sufocaţi într-un container de transport al forţelor guvernamentale.

Conflictul civil se desfășoară pe linii etnice și a izbucnit în 2013, provocând moartea a zeci de mii de persoane. Sudanul de Sud a devenit stat independent în 2011, prin desprinderea de Sudan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*