Țara tuturor posibilităților! Suspendat din funcție și aflat în arest, Cătălin Cherecheş câștigă un nou mandat de primar

În Baia Mare, Cătălin Cherecheș a câștigat un nou mandat de primar, deși se afla în închisoare, fiind suspendat din funcție.

Edilul se află în arest preventiv din 26 aprilie, după ce DNA l-a acuzat de luare de mită. Acesta fost reales însă în funcție cu un procent covârșitor, 71% din cei 47.639 de băimăreni care au votat acordându-le încrederea lor.

La ora 3, când aveau centralizate 84 dintre cele 85 de secții de votare, reprezentanții Coliției pentru Baia Mare au făcut publice rezultatele numărătorii paralele.

„Pentru funcția de primar Cătălin Cherecheș obține 71% dintre sufragii, fiind urmat de candidatul PNL cu 9.5%, de candidatul PSD cu 7,2% și de candidatul PMP cu 5%”, a anunţat Mihaela Pușnava, Coaliția pentru Baia Mare.

„Am dat o tură de oraș și am văzut că e lumina stinsă în celelalte sedii ale partidelor politice. Acest lucru nu poate decât să ne bucure! Mă bucur că băimărenii și-au ales omul și că au arătat, încă o dată, că omul sfințește locul. Cătălin e al băimărenilor și Cătălin a demonstrat că pentru Baia Mare a făcut, în 5 ani de zile, cât n-au făcut alții în 20.
Cu toate că am fost vitregiți, să spunem, de faptul că cel care ne-a pus împreună, care ne-a adus la această masă nu a fost împreună cu noi, am demonstrat că putem să fim o familie. Mulțumim, băimăreni!”, a declarat Doru Dăncuș, Coaliția pentru Baia Mare, conform Digi24.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată pentru luare de mita și se află în arest preventiv la Gherla. În ultimele două săptămâni atât Tribunalul Maramureș, cât și Curtea de Apel Cluj au respins cererile formulate de avocații săi cu privire la schimbarea stării de arest preventiv cu cea a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *