Ultimele Știri

Ţara care nu mai primeşte imigranţi ilegali: ‘Situaţia este dramatică!’ Cum reacţionează guvernul

Centrul de la Traiskirchen nu va mai primi noi imigranți, iar guvernul vrea modificarea Constituției

imigranti

Principalul centru de primire a solicitanţilor de azil se află în Austria, la Traiskirchen, la 30 km sud de Viena. Din cauza supraaglomerării și a riscurilor sanitare implicate, nu va mai primi noi imigranţi. Asta în timp ce guvernul federal și-a anunțat intenția de modificare a Constituției pentru a le putea impune landurilor cote de primire de refugiați.

În ceea ce priveşte igiena, Erwin Proell, guvernatorul landului Austria Inferioară, a declarat că „situația este dramatică din cauza unei suprapopulări evidente” şi a precizat, printr-un comunicat, că a ordonat încetarea primirii de imigranți la Traiskirchen, la recomandarea unei comisii medicale.

Centrul de la Traiskirchen găzduiește în prezent peste 4.500 de persoane, deşi era prevăzut iniţial cu o capacitate de 1.800 de locuri. 2.300 de oameni nu au la dispoziție paturi, unii fiind nevoiți să doarmă sub cerul liber.

Reprezentantul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR), Christoph Pinter, a vorbit despre o situație „inadmisibilă, periculoasă și inumană”, în urma unei vizite recente, iar  iar Amnesty International a solicitat acces la Traiskirchen.

Pentru a suplimenta capacitățile de la Traiskirchen, autoritățile au înființat mai multe tabere provizorii de corturi, unde se află peste 1.000 de refugiați.

Viena a încheiat în urmă cu zece zile un acord cu Slovacia pentru a transfera țării vecine 500 de imigranți care au cerut azil în Austria.

Guvernul federal s-a angajat într-o dispută cu comunitățile locale pentru ca acestea să accepte găzduirea de solicitanți de azil, în condițiile în care centrul de la Traiskirchen nu era prevăzut inițial decât pentru primire tranzitorie de refugiați.

În acest context, cancelarul social-democrat Werner Faymann și vicecancelarul Reinhold Mitterlehner au anunțat vineri o reformă a Constituției care să acorde guvernului federal puterea de decizie în ultimă instanță. Viena urmărește să impună comunităților locale o cotă de primire între 1 și 2% din populația acestora

Austria, ţara cu 8,5 milioane de locuitori, primeşte zilnic sute de imigranţi. Aceştia vin în special din Siria, Irak şi Afganistan şi au tranzitat, în majoritatea lor, prin Serbia şi Ungaria. Autoritățile de la Viena estimează că peste 70.000 de imigranți vor ajunge în Austria în 2015, față de 28.000 anul trecut. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*