Ultimele Știri

Taifunul Halong lovește Japonia pentru a unsprezecea oară în acest sezon

Taifunul Halong a părăsit Japonia, luni, lăsând în urma sa 10 morți, alte câteva zeci de răniți și pagube destul de importante. Japonia a fost lovită de 11 ori în acest sezon de taifunul Halong.

Acesta urma să se îndrepte înspre nordul Mării Japoniei după ce mai întâi a lovit Insula Hoshu, cea mai mare insulă din Japonia. Cantități semnificative de apă au fost deversate în marea parte a țării, inclusiv Tokyo.

Nordul țării se află în continuare sub avertizarea riscului de inundații și alunecări de teren. La sfârșitul săptămânii, au fost trimise ordine sutelor de locuitori să își părăsească locuințele din cauza riscului de creștere bruscă a nivelului de apă care ar putea duce la prăbușirea locuințelor și punerea populației în pericol.

Potrivit Mediafax, din cauza intemperiilor şi a rafalelor puternice de vânt au fost anulate peste 300 de zboruri, după ce sâmbătă au fost anulate 500 de curse aeriene, blocând zeci de mii de persoane la începutul perioadei de concedii în Japonia. Circulaţia trenurilor de mare viteză Shinkansen a fost și ea influențată.

Postul public de televiziune NHC anunța moartea a două persoane și rănirea a aproximatix 86 de oameni. Ulterior, numărul a crescut până la zece morți, alți doi dispăruți și numeroși răniți.

talfun halong

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*