Tabloul dezastrului. Cifrele care marchează efectele produse de Brexit la nivel global

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 iunie 2016
  • Economie

Ieșirea Marii Britanii produce un efect de lungă durată, la întreg nivel global. Cifrele care marchează fenomenul Brexit necesită o privire atentă.

Britanicii au votat în pocent de 51,9% ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, asta însemnând 17.410.742 de voturi. Pe de altă parte, 16.141.241 au votat rămânerea țării în UE.

Dintre cei care au votat pentru Brexit, 1,13 milioane au declarat că regretă votul acordat și că nu își doresc ieșirea din UE.

Conform unui ultim sondaj, dat publicităţii duminică, procentul scoţienilor care aprobă idespărţirea Scoţiei de Marea Britanie a crescut după Brexit până la 59%, în condiţiile în care aici opţiunea majoritară a fost în favoarea rămânerii în UE.

Numărul semnatarilor care cer autorităţilor britanice modificarea regulilor şi organizarea unui nou referendum este în acest moment de 3.648.871.

Suma de 1.090 de miliarde de dolari marchează capitalizarea bursieră pierdută de principalele burse europene, în sesiunea de vineri. Câteva căderi puternice: Londra a scăzut – 3,15%; Frankfurt – 6,83%; Paris – 8,04%; Milano – 12,48%.

De asemenea 2.000 de miliarde de dolari  s-au evaporat de pe toate bursele lumii în urma Brexit-ului. Procentul de8% marchează căderea pe Bursa de Valori Bucureşti

Deprecierea leului în raport cu euro, după încheierşea şedinţei de vineri (ziua în care a fost anunţat rezultatul referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din UE) este marcată prin procentul de 0,2%.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *