Szydlo: În condiţiile actuale Polonia nu mai acceptă refugiaţi

  • Adrian Marinescu
  • 24 martie 2016
  • Externe
Beata Szydlo

În urma atentatelor de la Bruxelles, Polonia a decis să nu mai ofere azil imigranţilor şi nu va mai primi niciun refugiat din cotele impuse de Uniunea Europeană.

„Am spus foarte clar că nu mai vedem nici o posibilitate în acest moment de a primi imigranți în Polonia,” a declarat prim-ministrul Beata Szydło.

Predecesorul său Ewa Kopacz a acceptat să primească 7.000 de refugiaţi din cei 160.000  care au fost redistribuiţi către statele membre sub presiunea puternică venită din Germania şi alte ţări UE.

Szydło şi partidul său Lege şi Justiţie s-au opus deciziei, dar a acceptat să îi primească pe azilanţi după preluarea puterii în octombrie.

Ultimele atacuri teroriste au schimbat poziţia Poloniei 

” Până când procedurile pentru verificarea refugiaților nu sunt puse în aplicare, nu îi putem accepta,” a declarat Rafał Bochenek, un purtător de cuvânt al Guvernului pentru presa poloneză. „Prioritatea Guvernului este siguranţa. Noi înţelegem guvernul anterior care a semnat angajamente, dar nu putem permite ca evenimentele, care au loc în ţările din Europa de Vest să fie transportate pe ,,teritoriul Poloniei.”

Această decizie are sprijinul puternic al populaţiei. Un nou sondaj de opinie realizat pentru centrul Smith Adam, arată că 64 la sută dintre polonezi nu vor ca ţara lor să primească imigranţi.

Comisia Europeană, a spus prin vocea Comisarului pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, că această criză de securitate şi migraţia „nu trebuiesc confundate.”

„Acei oameni care au ajuns pe ţărmurile noastre fug exact de aceeaşi teroarea care ne-a lovit şi pe noi, chiar aici, în inima Europei,” a spus el.

Cu toate acestea astfel de sentimente pro migraţie nu îşi găsesc locul în estul Europei. Polonia şi aliatul său Ungaria s-au opus direct politicii „uşilor deschise” în contradicţie cu Germania şi Franţa. Săptămâna trecută, prim-ministrul maghiar Viktor Orbán a denunţat politica de migraţie a UE, pe care o consideră un efort de a distruge Europa.

Prim-ministrul Slovaciei Robert Fico, de asemenea, a făcut din migraţia musulmană una dintre principalele probleme ale ţării. Singurele ţări care s-au opus direct cotelor obligatorii de imigranţi au  fost Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi România.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *