Ultimele Știri

Sute de oameni rămân fără loc de muncă odată cu închiderea fabricii de medicamente din Brașov

Fabrica din Brașov a GlaxoSmithKline va fi închisă, decizia fiind luată de mai bine de un an, deja. Britanicii se vor muta în alte țări după oprirea procesului de producție, care va avea loc la sfârșitul anului.

Fabrica de medicamente din Brașov „este o unitate de producție care operează în concordanță cu cele mai înalte standarde și care va ieși din rețeaua globală de producție a GSK până la sfârșitul anului 2015, în urma unei decizii de business globale”, potrivit unui anunț postat de companie.

Compania GSK nu a ajuns la înțelegere cu niciun investitor, deși a încercat să găsească un cumpărător încă din anul 2013.

„Angajaţii din Brasov au avut o contribuţie semnificativă la succesul GSK de-a lungul anilor, iar această decizie nu reflecta sub nicio formă performanţa echipei din Braşov. GSK va face tot ce poate pentru a ajuta angajaţii fabricii să treacă prin această perioadă dificilă. Pachete compensatorii, suport în găsirea unui nou loc de muncă, consiliere şi alte forme de asistenţă vor fi, de asemenea, oferite angajaţilor fabricii”, transmit reprezentanții GSK.

Fabrica de medicamente din Brașov a fost cumpărată de britanicii de la GSK prin achiziția acțiunilor Europpharm, în 1996 și apoi în 2003.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*