Sute de oameni aduc un ultim omagiu Reginei Ana, la Palatul Regal – VIDEO/FOTO –

Sute de oameni au trecut joi pe la Palatul Regal unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, în primele două ore, începând cu ora 08:00, şi aproximativ o mie, până la ora 12:00, iar oamenii vin în continuare pentru a aduce un ultim omagiu soţiei Regelui Mihai I.

Joi, 11 august, la Sala Tronului de la Palatul Regal, unde este catafalcul Reginei Ana, oamenii stau la coadă şi trec pe rând, într-o linişte apăsătoare, prin faţa sicriului cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, oprindu-se în dreptul acestuia timp de câteva secunde. Aceştia îşi pleacă capul sau se închină, unii dintre ei se aşează câteva momente în genunchi, în semn de respect.

Catafalcul este încadrat de patru de militari ai regimentului 30 Garda Mihai Viteazu.

În faţa gardului Palatului Regal lumea se opreşte şi depune flori, acolo fiind şi candele aprinse. De asemenea, în curtea interioară, de-a lungul trotuarului de lângă gazon, sunt depuse coroane.

1

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea să meargă la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, 11 august şi vineri, 12 august, în intervalul orar 08:00 – 22:00.

2

Casa Regală a lansat şi rugămintea ca cei care se prezintă la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Ana să respecte 3i multe reguli, printre care cele legate de ţinută, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile sau alte instrumente electronice şi nimeni nu va putea depune florile personal la catafalc.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *