Sute de cazuri au fost ascunse! Poliția daneză, acuzată că a manipulat statisticile despre violuri

  • Adelina Mitrache
  • 30 ianuarie 2016
  • Externe
viol

Ministrul de Justiție al Danemarcei a descoperit că numărul real al cazurilor de violuri înregistrate de poliție este de cel puțin trei ori mai mare decât arată statisticile, conform unui raport al mediei locale. Poliția neagă însă că ar fi mușamalizat cazurile, dând vina pe inexactitățile care apar în statistici, informează rt.com.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Germania! Ce a descoperit un angajat al unui centru pentru refugiați: “A atins cote alarmante. Marchează trecerea la un alt nivel”

Poliția daneză nu a clasificat corespunzător cazurile de viol din anul 2014, aproape 700, constând în acuzații de abuzuri sexuale, și, care au rămas neatribuite acestei categorii în fiecare an. Media anuală a cazurilor de violuri înregistrate de poliție a fost de 395, cu aproape jumătate mai puține, conform unei investigații a Ministerului de Justiție, Metroxpress reports.

Cele mai multe dintre cazurile de violuri neînregistrate, sfârșeau ca și cazuri cu dovezi neconcludente, existând dubii că aceste abuzuri ar fi avut loc. Această abordare a statisticilor a fost abandonată în noiembrie 2015, existând încă un număr necunoscut de cazuri care nu sunt reflectate în datele existente.

Ministrul Justiției susține că în realitate ar exista un număr de aproximativ 1.100 de cazuri de violuri pe an.

‘Este un număr enorm, dar nu mă surprinde deloc că numărul real de cazuri de violuri este mult mai mare decât cel oficial’, a declarat Hanne Baden Neilson, directorul Centrului pentru susținerea victimelor agresiunilor sexuale, Center for Sexual Assault, care a catalogat informațiile drept ‘surprinzătoare’.

Pernille Skipper, un ministru danez, dă vina pe poliție pentru mușamalizările cazurilor de abuz sexual. ‘Din păcate, aceasta reflectă ce auzim de la femei care ne spun că poliția le trimite acasă’, a spus aceasta.

Cu toate acestea, Soren Pind, Ministrul de Justiție din Danemarca, a negat că informația a fost rezultatul unei mușamalizări, subliniând nevoia de a se îmbunătăți acuratețea statisticilor. ‘Nu cred că cineva din sistem chiar își dorește să ascundă astfel de lucruri”, a declarat aceasta, adăugând că autoritățile intenționează să monitorizeze mai atent activitățile poliției pe acest domeniu. „Aducem o monitorizare a acestui domeniu. Dacă orice caz este suspendat, va fi nevoie de o motivație, așa că acum vom avea o statistică utilă.’

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *