Ultimele Știri

Surse: Șefa DIICOT, Alina Bica, ridicată de pe stradă și dusă la DNA

 Șefa DIICOT, Alina Bica, ar fi  fost ridicată și dusă la audieri la Direcția Națională Anticorupție. Aceasta ar fi acuzată de abuz în serviciu, potrivit DC News. 

”Surse judiciare afirmă că audierea doamnei procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, are legătură cu fostul șef al ANAF, Dragoș Bogdan, și unele afaceri pe care acesta le-ar fi avut cu fostul soț al doamnei Alina Bica.” 

Aceasta a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013, prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului interimar de atunci al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

Alina Bica este procuror din 1996, când a intrat în magistratură la Parchetul Sfântu Gheorghe. În 2003 avansează la Parchetul instanţei supreme, la Serviciul de Combatere a Marii Criminalităţi Economice, devenit ulterior DIICOT.

Între 2009 şi 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, fiind parte a comisiilor care au lucrat la noile coduri penale.

Alina Bica a mai fost implicată în scandalul vacanței petrecute la Paris în compania Elenei Udrea și a Anei Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții.

elena-udrea-alina-bica-paris

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*