Ultimele Știri

Salariile din Sănătate vor crește cu 25%

medici

Update: Salariile tuturor angajaților din sistemul public de sănătate vor fi majorate cu 25 la sută de la 1 octombrie, au anunțat, marți, reprezentanții sindicatelor din sănătate, ordonanța de Guvern urmând să fie aprobată săptămâna viitoare.


Ministrul Sănătăţii, cel al Finanţelor și cel al Muncii discută despre creşterea salariilor din sistemul sanitar.

Salariile tuturor angajaţilor din sistemul sanitar românesc ar putea creşte cu 25%, de la 1 octombrie. Spun surse apropiate negocierilor de la Guvern. La discuţii au participat premierul şi miniştrii Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.  

Anunțul oficial este așteptat în această după-amiază de la Guvern, într-o oră.

În acest moment ministrul Bănicioiu comunică sindicatelor măsurile care s-au luat astăzi și un plan prin care salariile medicilor ar urma să crească cu 73% în trei sau patru tranșe până la sfârșitul anului 2017. 

Până acum, nici premierul și nici ministrul Sănătății nu au vorbit despre bani. Există două posibilități, fie din bugetul Ministerului Sănătății suplimentat de la bugetul de stat, fie de o cheltuire a economiilor făcute de cardul sănătate. În prima lună de la introducerea cardului de sănătate, în luna mai, s-a produs o economie de 90 milioane de lei. Inițial aceși bani erau destinați pentru finanțarea unor noi tratamente.

Lupta halatelor albe pentru salarii mai mari se duce și pe Facebook, unde mai mulţi medici din toată ţara ameninţă cu greva. Răspunsul de la minister a venit pe aceeaşi reţea de socializare. Nicolae Bănicioiu promite că va reuşi ce nu a mai reuşit niciun ministru până acum: va găsi bani în plus.

Unul dintre foştii miniștri ai Sănătăţii crede că medicii au de ales, în acest moment între a se resemna sau a pleca în Occident.

Medicii se vor mulţumi fie să profeseze în România, fie să plece în Occident, pe salarii de 10 ori mai mari”, spune Micea Cinteză, membru al Colegiului Medicilor.

În România profesează în prezent 13.500 de medici, cu 7.000 mai puţini decât în 2010, când Guvernul Boc a decis reducerea salariilor din domeniu cu 25%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*