Ultimele Știri

Surse: PSD are deja înlocuitor pentru Victor Ponta la Guvern

ponta

180 de parlamentari , 119 deputați și 61 de senatori au semnat moțiunea de cenzură a PNL. Vestea proastă pentru premier este că PSD ar avea deja cu cine să îl înlocuiască la conducerea Guvernului, conform unor surse din partid. Pentru ca planul să fie dus la capăt, ar mai fi nevoie de o ultimă etapă a negocierilor: una în urma căreia social-democraţii să se asigure că preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza premier tot pe cineva susţinut de ei.

PSD alcătuiește o foarte scurtă listă de posibile variante și se pare că ar avea un înlocuitor pentru Victor Ponta la șefia Guvernului. Problema este însă alta:

Surse apropiate conducerii PSD au explicat, în mod evident, că partidul nu poate vota pentru moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL, dar și că momentul politic este delicat.

PSD se află în fața unui congres, în urma căruia se va alege o nouă conducere și niciun lider nu își poate permite să scoată partidul de la guvernare cu câteva săptămâni înainte de alegerea unui nou lider.

Astfel, cei din conducerea PSD ar dori ca președintele Klaus Iohannis să facă o confirmare publică asupra faptului că, dacă Victor Ponta se va retrage de la șefia Guvernului, atunci șeful statului să nominalizeze un prim-ministru tot de la PSD.

Moțiunea de cenzură a liberalilor se va citi miercuri, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00. Titlul moţiunii este „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”

– un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

– un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

– un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;

 

 

180 de parlamentari, 119 deputați și 61 de senatori au semnat moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*