Ultimele Știri

Surse: Ponta a fugit să se opereze în Turcia pentru a scăpa de controlul judiciar

Ponta

Premierul Victor Ponta are zilele numărate în fruntea Executivul chiar dacă apelează la diferite tertipuri pentru a scăpa de urmărirea penală. Potrivit unor surse judiciare Victor Ponta urmează să fie pus sub control judiciar în dosarul Șova pentru faptele comise în perioada 2007-2008.

Premierul este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în acte (17 infracțiuni). Premierul a evitat să participe la Congresul Socialiștilor Europeni de la Budapesta și a mers la Baku la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan. Deplasarea lui Ponta la Baku reprezintă o greșeală din punct de vedere al politicii externe a României, deoarece nici un lider european nu a participat la acest eveniment. 

Reamintim că în Azerbaijan există o dictatură prezindențială, iar dreptul la liberă exprimare și drepturile omului sunt limitate, fapt ce contravine politicilor europene. Victor Ponta a plecat de la Baku în Turcia împreună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează presa turcă. Acesta a ales să se opereze la genunchi chiar la clinica privată a președintelui turc. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia președintelui Recep Tayyip Erdogan este acţionar majoritar la clinică şi coordonează activitatea spitalului. Atât Recep Tayyip Erdogan cât şi mama acestuia, precum și diverși consilieri și apropiați ai președintelui au fost internaţi aici de-a lungul timpului.

Marți premierul trebuia să se prezinte la DNA pentru o serie de audieri în dosarul Șova și cel mai probabil urma să fie pus sub control judiciar.  Deputatul Daniel Fenechiu și membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaților afirmă că Ponta încearcă să scape de urmărirea penală, iar operația din Turcia i-a mai oferit un răgaz de circa trei săptămâni. 

„Ponta s-a operat în Turcia și este în concediu medical vreo trei săptămâni.. Gurile rele spun că a plecat spre Istanbul, direct de la Baku, pentru că avea informații că, dacă se întorcea în țară, luni procurorii DNA îl puneau sub control judiciar.. Ceea ce putea însemna nu începutul sfârșitului- care a început mai de mult, ci chiar sfârșitul. Am revăzut imaginile cu Ponta la DNA, când i s-a comunicat începerea urmăririi penale. Cum a intrat în sediul DNA, cum a fost legitimat, cum i s-a luat telefonul mobil, cum a trecut prin ușa magnetică. Sub privirea atenta a SPP-istului care îl însoțește pretutindeni. Am rămas cu o curiozitate: ce a făcut SPP-istul în timpul audierii lui Ponta? A intrat cu el sau a păzit ușa?

Una peste alta, imaginile mi-au lăsat un gust amar.”, a scris deputatul Daniel Fenechiu pe pagina sa de Facebook. 

Ponta a scăpat de urmărirea penală pentru acuzațiile de conflict de interese cu ajutorul parlamentarilor care nu au aprobat cererea DNA. Marți s-a prezentat la sediul central al DNA doar avocata premierului Ponta, care a cerut o amânare a audierii lui Victor Ponta deoarece acesta se află în Turcia, unde va fi operat la genunchi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*