Ultimele Știri

Surpriză pentru Șarapova, la câteva ore după ce a fost suspendată pentru dopaj. Cine a reluat parteneriatul cu ea

maria sarapova

Fabricantul american de echipament sportiv Nike a reluat parteneriatul cu rusoaica Maria Șarapova, a anunțat, miercuri, jucătoarea de tenis, la câteva ore după anunțul suspendării pe doi ani pentru dopaj a fostei nr.2 mondial, informează AFP.

„Maria a avut întotdeauna o poziție clară, ea și-a prezentat scuzele pentru greșeala sa și a făcut apel la suspendarea sa”, se arată în text.

„Ținând cont de decizia ITF și de rezultatul investigațiilor sale, noi sperăm să o vedem pe Maria revenind pe terenurile de tenis și vom continua să muncim alături de ea”, a conchis Nike.

Juriul independent mandatat de ITF a reținut o suspendare pe doi ani pentru „violare a regulamentului antidopaj” și nu pe patru ani dacă dorința de îmbunătățire a performanțelor a fost mărturisită.

Șarapova, considerată regina sport-business-ului, a anunțat pe data de 7 martie că a fost supusă unui control antidoping care a ieșit pozitiv la meldonium, cu ocazia Openului Australiei, un medicament plasat pe lista produselor interzise din data de 1 ianuarie 2016.

În urma acestui control, o serie de parteneri comerciali precum Tag Heuer, constructorul de automobile Porsche și compania Nike au anunțat că vor suspenda sau vor pune capăt contractelor lor de parteneriat cu cea care era la acea vreme sportiva cea mai bine plătită din lume.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*