Surpriză pe scena politică din Marea Britanie. Ce funcție a primit omul considerat vinovat pentru viitoare ieşire a Angliei din UE

  • Adelina Mitrache
  • 14 iulie 2016
  • Externe

Noul prim-minstru al Marii Britanii, Theresa May, a început prima zi de muncă prin desemnarea mai multor miniştri, cea mai mare surpriză fiind numirea lui Boris Johnson, considerat de mulţi răspunzător pentru viitoare ieşire a Marii Britanii din UE, drept ministru al Afacerilor Externe.

Boris Johnson a fost numit ministru al Afacerilor Externe de către noul premier al Marii Britanii, Theresa May, informează DailyMail.

Boris Johnson a renunţat să candideze pentru un nou mandat de primar al Londrei şi a fost unul dintre liderii grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. După referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat în demersul de a deveni lider al formaţiunii şi implicit premier în locul lui David Cameron.

Astfel, presa străină a catalogat încercarea noului premier de a forma un nou guvern cât mai repede drept o soluţie pentru reunirea Partidului Conservator, dezbinat de luptele din timpul referendumului privind Brexitul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *