Ultimele Știri

Supramunit ”cel mai sărac președinte din lume”, Mujica s-a oferit să găzduiască 100 de copii sirieni orfani

Supranumit ”cel mai sărac președinte din lume,” Mujica arată în continuare că marile schimbări pot porni de la exemplul personal

jose mujica

De la începutul conflictului din Siria, în anul 2011, peste 2 milioane de sirieni şi-au părăsit casele şi au devenit refugiaţi. Cei mai mulţi s-au îndreptat spre Turcia, Iordania şi Liban, dar mulţi aleg să vină în Europa, ţintind, cu precădere, Germania. Jose Mujica, cel mai sărac fost preşedinte de stat din lume, a anunţat, în acest context, că îşi deschide casa lui din Uruguay pentru o sută de copii sirieni lăsaţi orfani de război.

Mujica a fost, deja, implicat în oferirea de ajutor refugiaţilor sirieni – anul trecut, în octombrie, iar acum are în continuare un rol major în această problemă, deşi mandatul lui s-a încheiat în luna martie a acestui an. Copiii ar putea ajunge la adăpost în casa fostului preşedinte în această lună, venind din tabere de refugiaţi din Orientul Mijlociu. Fiecare copil va călători însoţit de cel puţin un adult, dată fiind politica Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU de a nu reloca orfani fără măcar un membru al familiei, informează site-ul trueactivist.com.

Guvernul uruguayan va fi responsabil de cheltuielile de întreţinere ale acestor copii, astfel că numărul final de copii care va ajunge la casa lui Mujica este încă în discuţie. Mujica este renumit în întreaga lume pentru alegerile sale modeste, ca stil de viaţă (a condus doar un „beetle” VW, a purtat sandale, a trăit la fermă şi şi-a donat 90% din salariul lunar cauzelor caritabile), dar şi pentru eforturile sale de menţinere a păcii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*