Ultimele Știri

Supermarket-urile din Franța vor dona alimentele nevândute

Alimente nevândute

Supermarket-urile din Franța au fost obligate să doneze alimente nevândute, dar comestibile, printr-o inițiativă legislativă votată, ieri de Parlament.

Supermarket-urile franceze vor trebui să ia măsuri pentru a preveni risipa de alimente, având în vedere că, ieri, s-a votat în unanimitate interzicerea distrugerii produselor alimentare nevândute.

„Este scandalos să vedem detergenți aruncați la gunoi împreună cu alimente comestibile”, a declarat Guillaume Garot, un parlamentar francez care a susținut proiectul de lege.

În conformitate cu noua legislație, supermarket-urile vor trebui să ia măsuri pentru a preveni risipa de alimente și vor fi obligate să doneze bunurile alimentare nevândute, dar încă comestibile unor organizații caritabile sau pentru a fi folosite ca hrană pentru animale sau compost pentru agricultură.

În urma acestei decizii, toate supermarketurile mari vor trebui să semneze contracte cu organizații caritabile pentru a facilita donațiile de alimente. Jacques Creyssel, reprezentantul Federației de Comerț a susținut că deja 4500 de magazine au semnat acorduri cu organizațiile umanitare, însă prin această lege nu se va recupera decât 5% din deșeuri alimentare, pentru că restul sunt returnate furnizorului, de care sunt distruse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*