Ultimele Știri

Superimunitatea, noua metodă prin care aleșii vor să pună piedici arestărilor

Încă de acum doi ani aleșii noștri au vrut să introducă în lege superimunitatea, fapt ce ar fi generat imposibilitatea tragerii la răspundere a acestora pentru infracţiunile comise în exerciţiul funcţiei. Curtea Constituțională a respins, anul trecut, acest proiect.

Aleșii nostri sunt consecvenți atunci când trebuie să facă lucruri în interesul lor. Deși au primit aviz negativ, acum doi ani, din partea Curții Constituționale, parlamentarii vor să introducă superimunitatea. Motivul pe care ei îl invoca este unul hilar, la fel cum sunt și acțiunile lor. Ceea ce se întâmplă în ultimul timp, cu arestările și audierile mai multor persoanaje politice, îi sperie pe toți baronii locali și nu numai. Aceștia nu vor să își mai asume vreo răspundere, nu mai îndrăznesc să semneze contracte sau să înceapă diverse proiecte, deoarece le e frica să nu fie acuzați de abuz în serviciu.

Deputaţii nu vor să mai dea avize pentru reţinere şi arestare decât dacă procurorii transmit „motive temeinice şi concrete”. Prevederea se află în proiectul nou de Regulament al Camerei Deputaţilor, care va intra miercuri în dezbaterea plenului. Deputații au propus modificarea Regulamentului Camerei, astfel încât orice solicitare de la oamenii legii să fie însoțită de justificări solide pentru care se cere trimiterea în arest a demnitarilor.

Art.195 modificat: Cererea trebuie să conţină indicarea cazului prevăzut de Codul de procedură penală şi motivele concrete şi temeinice care justifică luarea măsurii preventive sau dispunerea percheziţiei. (sursa: Proiectul de Regulament al Camerei Deputaţilor)

Opoziţia a cerut ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri pe motiv că nu există consens între grupurile parlamentare pe aceste modificări însă preşedintele Camerei Deputaţilor îi acuză pe liberali că vor să tergiverseze adoptarea noului regulament, deşi în comisia de specialitate au semnat pentru aceste modificări.

Unde este adevărul și până când vor face lucruri doar în interesul lor și nu îl interesul nostru, al poporului care le-a dat aceste funcții?

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Superimunitatea, noua metodă prin care aleșii vor să pună piedici arestărilor

  1. Normal că le este frică. Pentru că nu își cunosc atribuțiunile, nu citesc când semnează, nu se consultă cu un specialist înainte de a aproba un proiect, nu urmăresc desfășurarea proiectului. Poate se fac și multe abuzuri, asta nu m-ar mira deloc, dar cine își face treaba cum trebuie nu are cum să fie tras la răspundere. Opriți-vă în a vă pune încrederea în orișicine și puneți mâna la treabă.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*