Ultimele Știri

Șumudică, sau prototipul antrenorului venit din fotbalul românesc

marius sumudica

Marius Șumudică e antrenorul-scandal din Liga 1, unul care atâță spiritele fotbalului nostru. Implicat în scandalul pariurilor și iertat de FRF, antrenorul Astrei dă senzația microbistului că își permite să facă orice pentru că, cel puțin așa crede el, are valoare. Ultima ieșire din decor a „bolidului” Șumi a fost la ultimul meci, atunci când s-ar fi îmbrâncit cu Paul Pârvulescu la finalul jocului. Astra a bătut pe ASA cu 1-0, așa că  fotbalul, unul dintre cele două domenii alături de agricultură în care toată lumea își poate da cu părerea, adică rezultatul final i-a permis să fie iar omul spectacol, sau… omul care se dă în spectacol. 

Mai nou, la Liga 1, antrenorii nu mai știu de ce să se plângă. Șumi tot zice că îl înjură lumea. Asta nu e o declarație, e o pierdere de vorbe pe la conferințe de presă sau interviuri. Fotbaliștii, antrenorii, arbitrii, președinții și alții sunt înjurați de când e fotbalul în România. Șumudică vrea să își arate mușchii. El trage tare să bifeze primul titlu ca antrenor în CV-ul său. Unul care nu te dă pe spate, asta dacă este să îl pui lângă un Dan Petrescu sau Mircea Lucescu. Lângă Dan poți să îl pui ca temperament poate, dar ca rezultate… „Mister” din Giurgiu mai are așadar de tras. Cum gura bate fundul, Șumudică poate pune presiune când vrea și cum vrea… chiar dacă e amendat, suspendat, înjurat, etc.

El crede că e lider.  Acum este la propriu în Liga 1. Și doar așa se poate impune prin gura mare. Are și rezultate, nimeni nu neagă. Totuși, surprinzător e altceva. De ce atâta scandal pe băncile tehnice ale fotbalul românesc atâta vreme cât antrenorii ajung să profeseze în străinătate destul de rar, de parcă ar fi piese de muzeu de pe la Antipa! Incredibil!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*