Ultimele Știri

Summit-ul regional pentru securitate cibernetică are loc la București

Astăzi a început la București summit-ul regional pentru securitate cibernetică. Oficialii mai multor țări vor căuta soluţii prin care ţările să se poată proteja în faţa atacurilor.

Evenimentul este organizat de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, alături de Departamentul Comerţului al SUA. Summitul dureaza până miercuri şi reuneşte reprezentanţi din 18 ţări din Europa Centrala şi de Est.

Au fost invitate 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est pentru a-și prezenta politicile în domeniul securității cibernetice, tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice și a identifica oportunități pentru colaborare internațională și regională.

La summit vor participa companii și oficiali guvernamentali, specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

SUA vor fi reprezentate de adjunctul secretarului pentru comerț din cadrul Departamentului Comerțului al SUA, Bruce Andrews.

„În aceeași perioadă, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București derulează la București o misiune comercială pentru a prezenta cele mai noi soluții pe care companiile americane le pot oferi în acest domeniu. Participanții la summit vor avea posibilitatea de a derula discuții bilaterale cu experții în securitate cibernetică și lideri din cadrul companiilor reprezentate”, informează Ambasada SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*