Ultimele Știri

SUCEAVA: Doi șefi de post și un polițișt, anchetați pentru luare de mită

mita

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 9 februarie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei Avrămiuc Florin, sub aspectul săvârşirii a 5 infracţiuni de luare de mită şi 8 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Alături de acesta mai sunt inculpați Vârvara Daniel, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, sub aspectul săvârşirii a 2 infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, respectiv Maftei Costel, agent de poliţie în cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită şi a instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

”La data de 9 februarie 2016, inculpaţii, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, care a admis cererea şi a dispus, la data de 10 februarie 2016, emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada august – decembrie 2015, inculpatul Avrămiuc Florin, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit (în cinci situaţii diferite) bunuri sau sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu cu privire la constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau constatarea unor infracţiuni. În toate cele cinci cazuri, inculpatul a constatat săvârşirea de contravenţii sau infracţiuni în cadrul unor controale în traficul rutier şi în niciuna dintre situaţii nu a întocmit niciun fel de acte, având în vedere foloasele necuvenite primite.

De asemenea, la data de 8 noiembrie 2015, inculpatul Avrămiuc Florin şi inculpatul Vîrvara Daniel, ambii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un autoturism şi, deşi au constatat că şoferul era minor, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de minor şi de către persoana care i-a încredinţat acestuia autovehiculul, primind de la acesta din urmă suma de 200 lei, sumă care i-a fost înmânată lui Vîrvara Daniel.

Totodată, la data de 18 decembrie 2015, inculpatul Avrămiuc Florin şi inculpatul Maftei Costel, ambii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic un TIR încărcat cu cherestea şi, deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei. O altă persoană chemată la faţa locului de către proprietarul materialului lemnos a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro, după care le-a remis suma de 4.000 de lei.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*