Ultimele Știri

Substanța din zahăr care mărește riscul apariției bolilor de inimă

O substanță din zahăr care distruge colesterolul bun pentru organism și care mărește riscul apariției bolilor de inimă a fost descoperită recent. Aceasta este formată din glucoză, însă este de 40.000 de ori mai reactivă decât aceasta.

Cercetători de la Universitatea Warwick au găsit această subtanță, numită methyglyoxal (MG) care este formată din glucoză în corp și distruge colesterolul bun pentru organism, numit de americani High Density Lipoprotein (HDL), care în mod normal înlătură nivelul ridicat de colesterol rău aflat în organism.

Colesterolul LDL este considerat ”colesterol rău” deoarece produce depunerea unor cantități mari care constribuie la blocarea arterelor. De aceea HDL este considerat ”colesterolul bun” al organismului, care înlătură colesterolul LDL din artere.

Prin reducerea sau minimalizarea nivelului de colesterol HDL se produce boli de inimă. Acesta este eliminat rapid din sânge de către methyglyoxal, reducându-i-se considerabil nivelul sau eliminându-i-se funcțiile.

Nu există încă medicamente care să prevină acțiunea MG-ului în organism, însă aceasta ar putea fi înlăturată prin anumite suplimente alimentare, spre exemplu cele care conțin proteina glyoxalase sau Glo 1.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*