Ultimele Știri

SUA vor fi alături de cetățenii statelor afectate de Ebola și le va oferi azil provizoriu

Statele Unite ale Americii vor oferi azil provizoriu pentru cei care sunt cetățeni ai statelor afectate de Ebola, precum Liberia, Sierra Leone şi Guineea. 

Cetățeni care suferă de acest virus vor fi adăpostiți de SUA și nu li se va permite expulzarea către țările afectate de virusul Ebola. Imigranții vor putea beneficia de Statutul de protecţie temporară (TPS) pentru o perioadă de 18 luni, dacă vor dori să solicite acest lucru.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia pentru a beneficia de protecția temporară a SUA, sunt: demonstrarea faptului că ”rezidează în mod permanent” în SUA și sunt ”prezenți în această țară în mod continuu”.

„Cetăţenii eligibili din Liberia, Guineea şi Sierra Leone, precum şi persoanele fără cetăţenie care au trăit anterior într-una din aceste ţări, nu vor fi expulzaţi din Statele Unite şi vor primi autorizaţie de muncă”, conform unui comunicat transmis.

Cei care doresc să solicite acest program de protecție temporară trebuie să facă demersuri pentru aceste beneficii  în perioada 21 noiembrie 2014 – 20 mai 2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*