Ultimele Știri

SUA: Un număr necunoscut de cetăţeni americani au fost răniţi în atentatele din Bruxelles

Departamentul de Stat al SUA a anunţat marţi că un număr necunoscut de cetăţeni americani au fost răniţi în atentatele teroriste din Bruxelles, însă nu există încă informaţii care să indice că printre morţi s-ar număra şi americani. Atacurile din Bruxelles, care au vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 34 de morţi şi peste 230 de răniţi, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Statul Islamic ameninţă Occidentul cu “zile negre”, după ce a revendicat atentatele de la Bruxelles

Autorităţile au confirmat că cel puţin opt cetăţeni americani au fost răniţi în Bruxelles, printre care se numără trei misionari mormoni din Utah şi un soldat din armata SUA.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Poliţia belgiană îl caută pe unul dintre teroriştii care ar fi supravieţuit atacului de pe aeroport

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat că misionarii Richard Norby, Joseph Empey şi mason Welles au fost grav răniţi în explozia produsă în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem.

De asemenea, în deflagraţia de la aeroport a fost rănit un soldat american, împreună cu familia sa. Armata SUA refuză să ofere mai multe informaţii, pentru a îi proteja intimitatea.

CITEȘTE ȘI: Anonymous a AVERTIZAT aupra atacurilor plănuite de ISIS în Europa şi în alte puncte cheie de pe glob. Locurile VIZATE

Departamentul de Stat le-a recomandat cetăţenilor să rămână în case şi să evită mijloacele de transport public.

CITEȘTE ȘI: Mărturia unei românce aflate la Bruxelles: Scenele cu supravieţuitorii răniţi, unii fără membre, nu vor fi uşor de uitat

La ora 9.00 dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*