Ultimele Știri

Statele Unite ale Americii trimit 70 de procurori în ţări din Balcani şi Orientul Mijlociu pentru combaterea terorismului

Peste 70 de procurori din Statele Unite ale Americii au fost trimiși în 14 țări din Balcani, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Misiunea lor este de a combate terorismul. Totodată vor ajuta la anchetarea și aducerea în justiție a combatanților străini teroriști.

„Cu sprijinul Biroului Antiterorism al Departamentului de Stat, Departamentul Justiţiei a detaşat procurori federali şi consilieri de rang înalt, în regiuni-cheie , pentru a lucra cu ţările care caută să-şi amelioreze capacitatea de a ancheta şi a aduce în justiţie combatanţi străini terorişti”, a declarat Eric Holder, secretarul american.

Secretarul american a anunţat că aceşti profesionişti din domeniul juridic vor oferi „o asistenţă crucială aliaţilor noştri pentru a-i ajuta să-i ancheteze pe cei care se întorc din Siria iar cooperarea se va face în materie de schimb de informaţii, anchete, urmăriri penale şi de luptă împotriva extremismului violent”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*