Ultimele Știri

SUA suspendă exerciţiile cu armata sud-coreeană, pe fondul ameninţărilor Coreei de Nord

militari coreea de sud

Armata americană a decis suspendarea exerciţiilor militare organizate în Coreea de Sud, în contextul ameninţărilor proferate de regimul nord-coreean, afirmă surse citate de postul ABC News.

„Statele Unite monitorizează situaţia, dar nu au fost luate măsuri militare. Exerciţiile comune din Coreea de Sud au fost oprite”, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, sub protecţia anonimatului.

Nu este clar dacă manevrele militare americano-sud-coreene vor fi reluate.

Liderul regimului stalinist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, a anunţat vineri că ţara sa se apropie de „starea de război”, cerând armatei să fie pregătită pentru un conflict cu armata Coreei de Sud.

Tensiunile intercoreene s-au amplificat după schimburile de focuri produse joi la frontiera comună.

Exerciţiile comune americano-sud-coreene începuseră luni şi urmau să se încheie peste o săptămână.

Armata nord-coreeană a lansat joi patru obuze în Coreea de Sud, în contextul în care Guvernul de la Seul a refuzat să oprească difuzoare de la frontiera comună folosite pentru transmiterea mesajelor propagandiste. În replică, militarii sud-coreeni au lansat 29 de obuze de artilerie. Potrivit adjunctului ministrului sud-coreean al Apărării, Baek Seung-Joo, Coreea de Nord ar putea ataca 11 staţii de transmitere a mesajelor de propagandă instalate în zona demilitarizată instaurată după războiul intercoreean din perioada 1950-1953.

China, un aliat al regimului de la Phenian, a îndemnat ambele părţi să contribuie la reducerea tensiunilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*