Ultimele Știri

SUA sprijină inițiativa României de a bune bazele unei forțe multinaționale la Marea Neagră

Statele Unite ale Americii sprijină inițiativa României de a bune bazele unei forțe multinaționale la Marea Neagră, a anunțat Departamentul de Stat.

Cele două guverne s-au angajat să intensifice eforturile de comunicare strategică, combatere a terorismului și cooperare în domeniul securității cibernetice, informează Mediafax.

„Statele Unite și România au subliniat importanța unor eforturi susținute în promovarea democrației, statului de drept, a guvernării democratice și societăților sustenabile. Simplul fapt că România apără aceste valori cu hotărâre și face progrese în reforma unor domenii precum aplicarea legii, responsabilizarea guvernării și lupta împotriva corupției este un exemplu remarcabil. Așteptăm să cooperăm și pe viitor în promovarea eforturilor comune în domeniul dezvoltării și asistenței tehnice pentru Republica Moldova, Balcanii de Vest și alte zone,” se arată în comunicatul de presă.

Componenta esențială a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA este cooperarea solidă în domeniul securității.

„Cei doi parteneri vor construi în continuare pe succesul din trecut și vor accentua cooperarea și în domeniul energetic, pentru a-l transparentiza, pentru a-l face mai predictibil, mai divers, mai integrat și mai competitiv pe piața regională. Vom prioritiza schimburile în politicile publice și expertiză în domeniul cercetării. Acordăm deosebită atenție realizării conectării prin rețele de gaz între România, Bulgaria, Ungaria și Austria, dar și între România și Republica Moldova. De asemenea, considerăm importantă accelerarea exploatării rezervelor off-shore din Marea Neagră”, se mai arată în comunicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*