Ultimele Știri

SUA și UE impun noi sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite și Uniunea Europeană vor anunța vineri impunerea unor noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, care vor viza domeniile bancar, energetic și de apărare.

Potrivit sursei, Statele Unite și Uniunea Europeană vor pune interdicţii de călătorie pentru mai mulți apropiaţi ai lui Putin. Sancţiunile de asemenea vor viza blocarea accesului mai multor bănci aflate în proprietatea statului rus la pieţele financiare, au declarat oficiali guvernamentali britanici. La rândul său, președintele francez, Francois Hollande, a declarat că decizia UE privind impunerea sancțiunilor suplimentare împotriva Rusiei va depinde de eficiența eforturilor depuse pentru instaurarea păcii în Ucraina în orele următoare.

NATO a declarat, în cadrul summitului care are loc zilele acestea în Țara Galilor, sprijinul total pentru Ucraina față de acțiunile „destabilizatoare” ale Rusiei. Într-o declarație difuzată de Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, Alianță i-a cerut Rusiei „să renunțe la confruntare și să ia calea păcii”.

Parteneriatul NATO cu Ucraina este unul „puternic” și Alianța este „hotărâtă să-l facă și mai puternică”, inclusiv în ceea ce ține consolidarea capacității forțelor ucrainene și NATO de a conlucra, se mai spune în declarație.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*