Ultimele Știri

SUA și aliații lor au început „cel mai mare exercițiu militar din istorie”. Țara pe care vor să o descurajeze

exercitiu militar

Sute de mii de soldați iau parte în acest week-end la manevre militare de proporții.

Este vorba despre exercițiul Ssang Yong (Dublu Dragon), desfășurat de militari americani, australienio și sud-coreeni la Pohang, la 360 de kilometri sud-est de Seul. Calificat drept „cel mai mare exercițiu militar din istorie”, acesta are ca scop descurajarea Coreei de Nord, potrivit CNN.

300.000 de militari sud-coreeni și cel puțin 17.000 de soldați americani iau parte la manevre, „care nu au scopul de a provoca”, potrivit oficialilor. Însă Phenianul a amenințat că va lansa un ‘blitzkrieg’ împotriva trupelor care participă la acest exercițiu și că va „elibera întreaga Coree de Sud”, a anunțat sâmbătă agenția oficială de presă nord-coreeană.

militari sua

De la începutul manevrelor americano-sud-coreene, care în acest an sunt cele mai ample, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente la adresa celor doi aliați și amenință în special cu atacuri nucleare preventive.

Tensiunile din peninsula s-au amplificat după ce Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie, apoi un tir cu rachetă cu rază lungă de acțiune în februarie, încălcând mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. Consiliul de Securitate a înăsprit ulterior considerabil sancțiunile internaționale care vizau deja regimul nord-coreean, cel mai izolat din lume.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*