Ultimele Știri

SUA publică imagini cu ambarcaţiuni iraniene care lansează RACHETE

Forţele navale ale SUA au dat publicităţii sâmbătă imagini cu ambarcaţiuni ale Gardienilor Revoluţiei din Iran lansând rachete în apropierea unor nave de război şi comerciale din Strâmtoarea Hormuz, la sfârşitul lunii trecute, relatează Associated Press în pagina electronică.

Înregistrarea video alb-negru de 45 de secunde, realizată pe 26 decembrie, despre care Forţele navale ale SUA au precizat că a fost realizată dintr-un elicopter Seahawk, arată ceea ce pare să fie un petrolier aflat în mişcare. Un fascicul de lumină apare în partea stângă a imaginii, care prezintă apoi ambarcaţiunile iraniene ce lansau rachete.

Forţele navale americane au precizat că, în acel moment, în apropiere se aflau portavionul USS Harry S. Truman, distrugătorul USS Bulkeley şi o fregată franceză, precum şi nave comerciale.

Teheranul nu a reacţionat imediat după difuzarea imaginilor. Anterior, generalul Ramezan Sharif, un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, a declarat că forţele sale nu au efectuat exerciţii în zonă în acel moment şi a calificat comentariile americanilor drept „război psihologic”.

Navele militare care participă la operaţiunile împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria trec de asemenea prin această strâmtoare, o cale navigabilă situată între Iran şi Oman. Forţele navale americane au precizat anterior că Iranul a avertizat prin radio, cu 23 de minute înainte de a lansa rachetele.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*